Hakkında

BÖTE hakkında

1997 yılında yurt çapında Eğitim Fakültelerinin yeniden yapılandırılması ile birlikte Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) bölümleri Eğitim Fakülteleri bünyesinde kurulmuş ve hizmet vermeye başlamıştır. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde BÖTE bölümü 2004-2005 öğretim yılında lisans düzeyinde öğrenci almaya başlamış ve 2009 yılında ilk mezunlarını vermiştir. Ayrıca 2015-2016 öğretim yılında yüksek lisans düzeyinde öğrencilerini programa kabul etmeye başlamış ve BÖTE anabilim dalından ilk 2017 yılında yüksek lisans mezunu verilmiştir. 2020-2021 bahar döneminde BÖTE bölümü altında açılan Eğitim Teknolojileri doktora programına öğrenci kabul etmeye başlamış, henüz doktora mezunu vermemiştir. Program yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrenci alımına devam etmekte, lisans öğrenci alımı durdurulmuştur.

BÖTE bölümü olarak misyonumuz Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi bünyesinde çağdaş ve modern eğitim kurumlarının teknolojik ihtiyaçlarını dikkate alarak evrensel standartlarda eğitim-öğretim yaparak, yeni bilgi ve becerilerle donanımlı, insanlığın gelişimine hizmet edecek, bilgisayar ve öğretim teknolojilerini yenilikçi ve donanımlı bir şekilde eğitim öğretim faaliyetlerine entegre edebilen nitelikli eğitmenler yetiştirmektir. Vizyonumuz, bilgisayar ve öğretim teknolojileri alanında evrensel ölçütlerde en iyi eğitimi sunmaktır.

Lisansüstü eğitim seviyesinde  bölümümüzde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi alanında yüksek lisans ve Eğitim Teknolojileri alanında doktora programlarında eğitim verilmektedir.

 

Laboratuvarlar

Bölümümüzde 2 adet bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Bu laboratuvarın her birinde 50 adet bilgisayar ve 1 adet projeksiyon cihazı bulunmaktadır. Laboratuvarlarımızın birinde etkileşimli tahta mevcuttur. Ayrıca fakültemizde 2 adet bilgisayar laboratuvarı daha bulunmaktadır. İhtiyaç duyulduğunda bu laboratuvarlar da bölümümüz öğrencileri ve öğretim elemanları tarafından kullanılabilmektedir.  Ayrıca bütün laboratuvarlarda kablolu ve kablosuz ağ bağlantısı bulunmaktadır.